Aktuelno

 

„Auto(r) na korzou“: Veče sa Oliverom Injcem, autorom knjige „Velike advokatske odbrane“ ,15.08.2023.

https://rtnk.me/kultura/autor-na-korzou-vece-sa-oliverom-injcem-autorom-knjige-velike-advokatske-odbrane/

 


Podkast Radio priča, Beč, 30.6.2023

3. emisija – 30.06.2023.


“Branilac” – 2. sezona od 04. oktobra na RTS 1

“Branilac” – 2. sezona

 


Kviz”Slagalica” na RTS 1, januara 2023:


Kviz “Totalni obrt” na tv “Nova S”, oktobra 2022:


Šarenica


“Branilac” – vanvremenske priče o ljudskim sudbinama, utorkom na RTS 1

Svakog utorka od 22.00 na prvom programu RTS-a pratićemo uzbudljiv serijal rađen prema istinitim događajima opisanim u knjigama advokata Olivera Injca “Velike advokatske odbrane” i Filota File “Branio sam na smrt osuđene”, kao i prema originalnim arhivskim predmetima advokata Veljka Guberine i Tome File….

Detaljno

 Bratislav Marković, advokat -El stala kiša prijatelju  Željko Bebek (u društvu sina Zvonimira) potpisuje Oliveru Injcu 26.07.2019. u Nišu svoj prvo solo album ’’Skoro da smo isti’’(1978) i poslednji njegov sa Bijelim dugmetom ’’Uspavanka za Radmilu M.’’(1983).


 

 


 


Весна Тешовић и Милоје Дончић представљају Удах без краја (Ниш, 2018) Оливера Ињца

Збирка песама завичајног аутора Оливера Ињца


ПОСЕТА ОМБУДСМАНУ КАТАЛОНИЈЕ И АДВОКАТСКОЈ КОМОРИ КАТАЛОНИЈЕ

САРАДЊА КОЈУ ТРЕБА НАСТАВИТИ

Чланови Адвокатске коморе Ниш адвокати Оливер Ињац и Александар Баста недавно су били гости каталонских колега.

Повод посете је био уручење монографије ”Адвокатска комора Ниш 45. година 1972-2017” у којој је , између осталог, обрађена и сарадња Омбудсмана Каталоније и Адвокатске коморе Каталоније са Адвокатском комором Ниш почев од 2003. године кроз Пројекат бесплатне правне помоћи.Посета је била усаглашена на основу поздравног писма о намерама председника Адвокатске коморе Ниш Гордана Пантића.
Том приликом је Омбудсман Каталоније Рафаел Рибо изразио задовољство сарадњом која је та институција имала са нашом Адвокатском комором, уз напомену да му је посебно драго што је та сарадња представљена и на страницама наше монографије. Том приликом представници наше коморе истакли су важност поменутог пројекта , а чија су пратећа решења унета у нацрт новог Закона о бесплатној правној помоћи Републике Србије.

Aдвокати Александар Баста и Оливер Ињац са Омбудсманом Каталоније Рафаелом Рибоом

Адвокатској комори Каталоније, као једној од регионалних адвокатских комора Краљевине Шпаније, такође је уручен примерак наше монографије, а у разговору са њиховим представником Имом Сан Гарсија-Гаскон изражено је обострано задовољство наведеном сарадњом у претходном периоду. Она је затим наше колеге упознала са пројектом едукације адвоката који Адвокатска комора Каталоније спроводи на међурегионалном нивоу са пољским адвокатима и при чему је изразила спремност да и наша Адвокатска комора Ниш, као регионална комора, буде укључена у неки од будућих пројеката Адвокатске коморе Каталоније који се односе на подизање нивоа знања и вештина адвоката.

Наше колеге са Имом Сан Гарсија – Гасконом из Адвокатске коморе Каталоније

Такође, колегиница Сан Гарсија-Гаско указала је на чињеницу да је Адвокатска комора Каталоније чланица European Bars Federation(FBE) – Федерације европских адвокатских комора са седиштем у Стразбуру, чије су чланице националне, регионалне и локалне адвокатске коморе и удружења правника са подручја земаља чланица Савета Европе (чији је члан и Република Србија), а што њима , између осталог, омогућује лакше повезивање са адвокатским коморама као и аплицирање за пројекте Европске Уније. Иначе, ова Федерација има 250 чланица-адвокатских комора са око 800.000 адвоката.


 

Прво форумско вече у 2018/19 школској години, 5. октобра, било је посвећено промоцији књиге Адвокатске приче Радослава Дује Недића, старог форумског пријатеља, адвоката, писца и дипломате, некадашњег амбасадора у Алжиру и председника Адвокатске коморе Београда. На промоцији су говорили проф. др Сима Аврамовић, књижевници Срба Игњатовић, Милоје Поповић Каваја и Марија Јакшић, адвокат Оливер Ињац и, наравно, аутор лично. (Милица Јефтимијевић Лилић, чије је учешће такође било предвиђено, нажалост, није могла да присуствује.) У промоцији је учествовао и овогодишњи укупни победник такмичења у беседништву, Давид Вучинић, који је прочитао два одломка из књиге. Препуна конференцијска сала с интересовањем је пратила оцене ауторовог књижевног дара, анегдоте из његовог живота и породичне историје које су нашле своје место у овој збирци прича, али и стручне и етичке поуке будућим младим адвокатима. Дружење је после настављено у Форуму, уз послужење у организацији аутора.

 


 


Treće izdanje ”Velikih advokatskih odbrana” na stranicama beogradske ”Politike” – rubrika ”Poligraf”, iz pera novinara Aleksandre Petrović 5.11.2017 – 25.2.2018.

http://www.politika.rs/scc/clanak/399020/…/Crveni-kralj-pred-sudom

http://www.politika.rs/scc/clanak/398582/Hronika/Dinamitom-na-regenta

http://www.politika.rs/scc/clanak/398180/Hronika/Sud-presudio-za-blud

http://www.politika.rs/scc/clanak/397753/Hronika/Rasomonijada-u-Gornjem-Matejevcu

http://www.politika.rs/scc/clanak/397317/Hronika/Ubistvo-konzula-na-obali-Jadrana

http://www.politika.rs/scc/clanak/396437/Hronika/Snalazljivost-na-latinskom

http://www.politika.rs/scc/clanak/395117/Hronika/Milutinu-cizme-sacuvale-glavu

http://www.politika.rs/sr/clanak/396852/…/Krvna-osveta-za-ratni-zlocin

http://www.politika.rs/scc/clanak/392066/Hronika/Zla-sud-bi-na-dve-co-ba-ni-ce

http://www.politika.rs/scc/clanak/392477/Hronika/Jedan-dan-do-zivota

http://www.politika.rs/scc/clanak/393279/Hronika/Kamencic-oslobodio-Pavla-Vuisica

http://www.politika.rs/scc/clanak/393729/Molitva-za-ubijenu-zenu

http://www.politika.rs/scc/clanak/394680/Hronika/Nije-to-bilo-lice-ubice

http://www.politika.rs/scc/clanak/392886/Полиграф/Стотину-писама-и-један-отров

http://www.politika.rs/scc/clanak/394201/Hronika/Tri-smrtne-kazne-i-jedna-Sloboda

http://www.politika.rs/scc/clanak/395983/Hronika/Zeleznicar-je-bio-budan