Jul 012014
 

 

Street Caffe Bor
8.6.2007.

Divac, Paspalj i dijaspora za decu Bora

Proslavljeni košarkaši, Vlade Divac i Žarko Paspalj, danas su gostovali u Boru i učestvovali u podeli humanitarne pomoći deci Bora i otvaranju basket turnira.
U organizaciji kluba “BasketBor” i uz pomoć Srpskog saveta Velike Britanije u Bor je dopremljena humanitarna pomoć za sledeće dečije ustanove : “Vidovdan” – nevladinu organizaciju koja pomaže deci izbeglicama sa Kosova, dečje odeljenje gradske bolnice, Školu “Vidovdan” i Dečjiju ustanovu “Bambi”. Program je održan u “Street Cafe”-u, a otvorio ga je borski advokat i pisac Oliver Injac. Nakon uvodnih reči Divca i Paspalja a zatim i predstavnika Ministarstva dijaspore, podeljeni su paketi deci Bora.
Nakon podele humanitarne pomoći, Vlade Divac se obratio novinarima : “Nije mi prvi put da sam u Boru, bio sam davno kada sam tek počeo da treniram košarku, tada su bili aktuelni kampovi na Borskom jezeru. Paspalj i ja smo danas ovde ali pre svega treba zahvaliti dijaspori a pre svega gospodinu Đorđu Tokosu koji je vaš sugrađanin i koji je celu pomoć organizovao. Ja sam u humanitarnom radu jer smatram da čovek treba da poštuje ono što mu je Bog dao i da treba da se okrene oko sebe i pomogne drugima.”
Dobrica Đurić, jedan od organizatora događaja i trener kluba “BasketBor”, je za bor030.net izjavio: “Utisci su jako dobri, ovo je velika stvar za nas i naš grad. Paspalj i Divac su dobri momci i legende naše košarke. Nama u klubu je ovo velika stvar jer želimo da povećamo broj dece koja se bave košarkom. Takođe želimo da pomognemo i društvenoj zajednici, da decu usmerimo što više na sport i odvratimo ih od droge i drugih poroka.”
Vlade Divac i Žarko Paspalj su obećali da će se i u buduće odazvati sličnim događajima. Zbog kiše, otvaranje košarkaškog turnira je odloženo za prvi naredni sunčani dan.

deca bora

Preuzeto sa www.bor030.net